خانه / تحصیل در کانادا / تحصیل در کانادا دکترا

تحصیل در کانادا دکترا

شرایط اخذ پذیرش دوره دکتری

به دلیل اینکه در دوره های دکتری تمرکز روی فعالیت های تحقیقاتی می باشد، دروس آموزشی دوره دکتری و فعالیت های تحقیقاتی و تخصصی اساتید معمولا روی بخش خاصی متمرکز می باشد. بنابراین می بایست پیشینه تحصیلی و تحقیقاتی متقاضی وموضوع رساله دکتری که در برنامه تحقیقی ارایه می گردد (statement of interest) مناسب با تخصص دانشکده ها و اعضای هییت علمی باشد.

پس از انتخاب دانشگاه محل تحصیل متقاضی باید حداقل شرایط زیر را داشته باشد:

• مدرک کارشناسی با 4 سال تحصیل و با معدل حداقل 15

• مدرک کارشناسی ارشد با 4 سال تحصیل و با معدل حداقل 16

• سه توصیه نامه از اساتید قبلی

• تهیه statement of Interest متناسب با رشته تحصیلی

• مدرک زبان انگلیسی (IELTS, 6.5) و یا (TOEFL, iBT: 85; CBT: 250; PBT: 600)

• مدرک GRE با نمره حداقل 300

• مدرک GMAT برای رشته های مالی، بیزنس و مدیریت و حسابداری

در بسیاری از دانشگاه ها، پرونده متقاضیان دارای حداقل شرایط ذکر شده در بالا، از دانشگاه به دانشکده ها برای بررسی ارجاع می گردد. در مرحله بعدی دانشکده ها و کمیته های علمی پرونده ها را در جلسات پذیرش دانشجویی بررسی کرده و در مورد آن تصمیم گیری می نمایند. در این مرحله به اندازه ظرفیت، به بهترین متقاضیان پذیرش اعطا می گردد. متقاضیان باید توجه نمایند که دارا بودن حداقل شرایط، پذیرش متقاضی به دوره های دکتری را تضمین نمی کند. ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع دکتری در بسیاری از دانشگاه ها معمولا بین 3 تا 15 نفر می باشد. به دلیل اینکه دانشگاه ها امکان پذیرش تمامی متقاضیان را ندارد، تنها پرونده هایی مورد پذیرش قرار می گیرند که دارای شرایط بهتری نسبت به سایر پرونده ها هستند.

اخذ پذیرش از مقطع دکتری بدون داشتن مدرک زبان (Conditional Admission) امکان پذیر نمی باشد. دارا بودن مدرک زبان و تسلط به زبان انگلیسی بویژه برای کار دانشجویی به عنوان دستیار تحقیقاتی و یا دستیار تدریس ضروری است.

عوامل دیگری نیز اخذ پذیرش دوره دکتری موثر می باشند که مهمترین آنها به صورت زیر می باشند:

1. دارا بودن مقالات علمی منتشر شده در در نشریات بین المللی،
2. شرکت در سمینارها، و کنفرانس های بین المللی و ارایه مقاله؛
3. دارا بودن نمونه مقاله علمی و تحقیقاتی به زبان انگلیسی که نشاندهنده مهارت نوشتاری و تحقیقاتی شما باشد،
4. ارتباط با اساتید دانشگاه از قبل و گرفتن توصیه نامه و ارسال آن با پرونده پذیرش

دارا بودن موارد ذکر شده در بالا همچنین در دریافت بورسیه و کمک هزینه های تحصیلی در بسیاری از دانشگاه های کانادا تاثیر بسزایی دارد.

طول دوره تحصیل 3 سال به بالا
زبان تحصیل انگلیسی
مدرک مورد نیاز زبان تافل iBT=80 یا آیلتس شش و نیم
هزینه تحصیل بسته به دانشگاه متفاوت است ، به جدول هزینه تحصیل مراجعه شود
امکان اخذ بورسیه بله
زمان شروع ترم تحصیلی سپتامبر فوریه
مدرک مورد نیاز به لیست مدارک مراجعه شود
حداقل معدل

15 ( داشتن حداقل معدل 15 لیسانس و 16 فوق لیسانس برای گرفتن بورسیه لازم است )

هزینه زندگی ( بصورت میانگین ) 800 تا 1000 دلار در ماه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *